Direct naar content
0342 - 40 41 32 info@pzn.nl
  • Duurzaamheid
  • BENG
  • Projecten
  • Kennisbank
  • Vacatures
  • Screens of ritsscreens: wat zijn de verschillen?

    Het assortiment projectzonwering van PZN biedt keuze uit onder meer screens, ritsscreens en solar-ritsscreens. In de basis hetzelfde product, maar toch ook met wezenlijke verschillen. In deze blog zoomen we in op de verschillen tussen standaard screens en ritsscreens.

    Belangrijkste verschil screens en ritsscreens

    Het grootste verschil tussen screens en ritsscreens zit hem in de bevestiging van het screendoek. Bij ritsscreens is het screendoek verbonden aan de zijgeleiders. Bij reguliere screens is dat niet het geval. Het levert een strakkere uitstraling op wanneer u kiest voor ritsscreens. Ook zit het screendoek steviger bevestigd, wat ritsscreens extra solide maakt.

    Er zijn nog meer verschillen tussen screens en ritsscreens. De meeste voordelen liggen bij de ritsscreens. Laten we eens verder kijken naar de voordelen van ritsscreens.

    Meer weten over onze kennis & expertise?

    Hugo Top

    Specialist projectzonwering

    Neem contact op

    "*" geeft vereiste velden aan

    Contact

    Voordelen van ritsscreens

    Klappert niet in de wind

    Zoals we zagen is een ritsscreen aan de zijkant bevestigd in geleiders. Hierdoor is het screendoek rondom voorzien van houvast. Dankzij dit systeem kan de wind niet achter het screendoek komen. Wilt u screens die bij harde wind niet klapperen? Kies dan voor ritsscreens.

    Geen lichtkier

    Bij standaard screens is er altijd een opening aan de zijkanten van het screendoek. Zeker bij harde wind kan het doek dan gaan kieren. Door deze spleten valt zonlicht alsnog naar binnen en dit kan hinderlijk zijn. Met ritsscreens komt dit probleem niet voor. De kieren kunnen niet ontstaan, doordat het doek vast zit in de zijgeleiders.

    Esthetische keuze

    Door de bevestiging aan de zijgeleiders hebben ritsscreens een erg strakke uitstraling. Daarmee zijn ze een esthetische keuze, waarbij de zonwering geen afbreuk doet aan de uitstraling van een gebouw. Sterker nog, ritsscreens kunnen de strakke lijnen en vormen van een gebouw zelfs accentueren.

    Bent u architect of projectontwikkelaar, dan is het een verstandige keuze om projectzonwering mee te nemen in de ontwerpfase. Zo houdt u de esthetiek die u voor ogen hebt in stand.

    Ritsscreens beschermen tegen vuil

    Zijn er nog meer voordelen van ritsscreens ten opzichte van screens? Zeker! Doordat u met ritsscreens de ramen helemaal afsluit, blijft het glas beter schoon. Dankzij de bevestiging van het screendoek in de zijgeleiders, komt er namelijk minder vuil achter het screendoek.

    +50 jaar ervaring

    Topkwaliteit zonwering

    Alle technische kennis in huis

    Extra isoleren met ritsscreens

    Zonwering draagt bij aan de duurzaamheid van gebouwen. Het levert energiebesparing op als u zonwering toepast, omdat u warmte en zonlicht buiten houdt. Hiermee verlaagt u de inzet van airconditioning. Maar ook in de winter draagt zonwering bij aan energiebesparing, door de isolerende werking.

    De isolerende werking van ritsscreens is extra goed, dankzij de bevestiging van het screendoek in de zijgeleiders. Er ontstaat namelijk een laag stilstaande lucht die een isolerende schil voor de ramen oplevert.

    Zonwering als middel voor energiebesparing is een essentieel onderdeel om te voldoen aan de BENG-eisen. Wilt u daar meer over weten, lees dan verder in onze blog ‘Zonwering draagt bij aan de BENG’.

    Advies screens of ritsscreens

    Wilt u advies op maat over de keuze voor screens of ritsscreens? Of meer weten over onze andere zonweringsproducten? Laat het ons weten en wij geven u graag advies.

    Andere updates uit onze kennisbank

    Naar de kennisbank

    Benieuwd naar de mogelijkheden?
    We helpen u graag verder!