Direct naar content
0342 - 40 41 32 info@pzn.nl
 • Duurzaamheid
 • BENG
 • Projecten
 • Kennisbank
 • Vacatures
 • PZN & duurzaamheid

  Zonwering draagt bij
  aan duurzaamheid

  Zonwering draagt op allerlei manieren bij aan de duurzaamheid van een gebouw. Zo heeft zonwering een significant effect op de energieprestatie-eisen van gebouwen. Daarnaast betekent kiezen voor PZN, kiezen voor een duurzame partner. Dankzij onze eigen productie in Nederland houden we de lijnen kort en zijn de vervoersbewegingen beperkt.

  +50 jaar ervaring

  Topkwaliteit zonwering

  Alle technische kennis in huis

  Effect zonwering op energiegebruik

  De toepassing van zonwering op gebouwen zorgt ervoor dat de warmte van de zon in sterke mate buitengehouden wordt. Dit staat bekend als passieve maatregel tegen warmte. Het gevolg is dat de inzet van airconditioning (een actieve maatregel) vermindert. Dit is een positieve factor voor het energiegebruik van een gebouw.

  Meer weten over onze kennis & expertise?

  Hugo Top

  Specialist projectzonwering

  Neem contact op

  "*" geeft vereiste velden aan

  Contact

  Bijdrage zonwering aan:

  Bijdrage zonwering
  aan BENG

  Doordat zonwering het energieverbruik omlaag brengt, hebben screens, rolluiken en zonneschermen een positief effect op de BENG-eisen van een gebouw. De BENG-eisen omvatten drie lagen:

  • De energiebehoefte van een gebouw
   Zonwering houdt warmte én kou buiten. Dit vermindert de energiebehoefte.

  BENG staat voor: Bijna Energieneutrale Gebouwen. De BENG-eisen zijn op 1 januari 2021 ingegaan.

  Bijdrage zonwering aan TO-juli

  Voor woningen en appartementen geldt de grenswaarde TO-juli. Dit gaat over de kans op oververhitting van een woning in de hete zomermaanden. Vanzelfsprekend heeft zonwering een positieve invloed op het tegengaan van oververhitting.

  De inzet van screens, rolluiken of zonneschermen heeft een direct effect op de warmte in een woning of appartement. Uiteraard vermindert zonwering zo de inzet van airconditioning: opnieuw goed voor de duurzaamheid van het gebouw.

  Voor de TO-juli grenswaarde is zonwering derhalve een onmisbare factor.

  Bijdrage zonwering aan CO2-prestatieladder

  Het gebruik van zonwering heeft voor bedrijven een positief effect op de CO2-prestatieladder. Het energieverbruik zal immers dalen, doordat warmte buitengehouden wordt en de airconditioning minder hard hoeft te werken.

  Daarnaast heeft zonwering een isolerende werking, wat de behoefte aan verwarming eveneens vermindert. Kortom, met zonwering daalt de CO2-uitstoot van een gebouw.

  Duurzame productie in Nederland

  PZN is een duurzame partner voor projectzonwering, omdat alle productie in eigen beheer in Nederland plaatsvindt. Door alles in eigen hand te houden, zien wij erop toe dat het aantal vervoersbewegingen bij het aanleveren, assembleren en vervoeren zo laag mogelijk blijft.

  Certificaat AluEco

  Met haar lidmaatschap onderschrijft PZN de doelstelling van de Stichting AluEco. Deze stichting is opgericht door de Vereniging van Aluminium Systeemleveranciers (VAS) en de VMRG.

  Het doel van de stichting is de garantie bieden dat bouw-aluminium gerecycled wordt. PZN bezit met trots de AluEco certificering en zet zich in voor duurzaam hergebruik van aluminium in haar producten.

  Benieuwd naar de mogelijkheden?
  We helpen u graag verder!