Direct naar content
0342 - 40 41 32 info@pzn.nl
 • Duurzaamheid
 • BENG
 • Projecten
 • Kennisbank
 • Vacatures
 • Kies voor duurzame zonwering

  Duurzaamheid is een belangrijk thema in de hedendaagse wereld van nieuwbouw en renovatie. Ook in het domein van projectzonwering speelt duurzaamheid een steeds grotere rol. Kiest u ook voor duurzame zonwering? In deze blog gaan we op alle aspecten in.

  Wat is duurzame zonwering?

  Duurzame projectzonwering, wat houdt dat eigenlijk in? U kunt denken aan de bijdrage die zonwering levert om een gebouw energiezuinig of -neutraal te maken. Daarnaast gaat duurzame zonwering over de duurzame materialen die gebruikt worden en over een duurzaam productieproces. 

  Bij PZN komen alle aspecten rondom duurzame zonwering samen. We hebben bijvoorbeeld met trots het certificaat van AluEco in huis. Deze stichting zet zich in voor duurzaam hergebruik van aluminium. Ook zijn we drager van het CO2-Bewust Certificaat Niveau 3.

  Meer weten over onze kennis & expertise?

  Hugo Top

  Specialist projectzonwering

  Neem contact op

  "*" geeft vereiste velden aan

  Contact

  Wat is het effect van duurzame zonwering?

  BENG

  Bij (nieuw)bouw en renovatie zijn de BENG-eisen onderdeel van het project. De eisen van de BENG gaan over de energiebehoefte en het energieverbruik van een gebouw. Wist u dat zonwering bijdraagt aan het behalen van de BENG-eisen?

  Zonwering verlaagt de energiebehoefte, brengt het fossiel energiegebruik omlaag en vergroot het aandeel hernieuwbare energie van een gebouw.

  BENG staat voor: Bijna Energieneutrale Gebouwen. De BENG-eisen zijn op 1 januari 2021 ingegaan.

  Energiebesparing

  Met duurzame zonwering houdt u ‘s zomers de zon en de hitte buiten. Dit resulteert in een lagere inzet van koelsystemen of airconditioning. Zo kunt u een aanzienlijke energiebesparing realiseren.

  In de winter zorgt duurzame zonwering ook voor energiebesparing, vanwege de isolerende werking. Dan blijft de warmte juist beter binnen en houdt u de kou buiten.

  TO-juli

  De grenswaarde TO-juli drukt het risico op temperatuuroverschrijding binnenhuis uit. Om de TO-juli waarde onder de gestelde grens van 1.2 te houden, kunt u als architect of projectontwikkelaar verschillende maatregelen nemen: actieve maatregelen (zoals koeling) en passieve maatregelen (zoals zonwering).

  Actieve maatregelen zijn nadelig voor de duurzaamheid van een nieuwbouw- of renovatieproject. Het toepassen van zonwering is echter een passieve maatregel, die de duurzaamheid juist verhoogt!

  Duurzaam geproduceerde projectzonwering

  Ook in ons productieproces, streven wij een hoge mate van duurzaamheid na. PZN maakt en levert dus niet alleen duurzame producten, maar draagt ook zorg voor een duurzame productie en assemblage. Onze duurzame zonwering komt rechtstreeks uit onze eigen fabriek in Nederland. Hierbij zien wij erop toe dat het aantal vervoersbewegingen zo laag mogelijk blijft.

  +50 jaar ervaring

  Topkwaliteit zonwering

  Alle technische kennis in huis

  Extra duurzaam? Ontdek solar-zonwering!

  Wilt u projectzonwering extra duurzaam maken? Dan vertellen we u graag meer over onze screens, rolluiken en zonneschermen op solar-energie.

  Solar-zonwering is voorzien van een geïntegreerd zonnepaneel. Hierdoor is geen elektrische aansluiting nodig. Dit levert energiebesparing op. Daglicht is al voldoende om het zonnepaneel op te laden.

  Een ander voordeel van solar-zonwering, die geen elektrische aansluiting vereist, is de eenvoudige montage. Een snellere montage zorgt voor een hogere productiviteit. Ook dit betekent minder vervoersbewegingen. Want ook efficiënt werken draagt bij aan duurzaamheid.

  Advies duurzame projectzonwering

  Wilt u advies over het duurzamer maken van uw nieuwbouw- of renovatieproject door de toepassing van zonwering? Laat het ons weten, dan denken onze specialisten graag met u mee!

  Andere updates uit onze kennisbank

  Naar de kennisbank

  Benieuwd naar de mogelijkheden?
  We helpen u graag verder!