Direct naar content
0342 - 40 41 32 info@pzn.nl
 • Duurzaamheid
 • BENG
 • Projecten
 • Kennisbank
 • Vacatures
 • Zonwering kantoor voor een aangename werkplek

  Heeft u al goede zonwering op kantoor? Goede zonwering zorgt voor een aangename werkplek en heeft bovendien nogal wat voordelen op het gebied van duurzaamheid. Benieuwd naar de mogelijkheden van zonwering voor kantoren? Lees er alles over in deze blog.

  Voordelen zonwering kantoor

  Laten we eerst kijken naar de praktische voordelen die zonwering op kantoor biedt. Voldoende daglicht zorgt voor een prettig werkklimaat en mede daarom zijn kantoorpanden vaak voorzien van grote raampartijen. Maar zonlicht kan ook hinderlijk zijn. Op beeldschermen is schittering door de zon vervelend. Met zonwering voorkomt u hinderlijk zonlicht.

  Zonwering voor kantoren heeft nog een ander voordeel: het helpt warmte buiten te houden. Ook op deze wijze draagt de zonwering bij aan een aangename werkplek. Dat resulteert dan weer in een betere concentratie en een hogere productiviteit.

  Meer weten over onze kennis & expertise?

  Hugo Top

  Specialist projectzonwering

  Neem contact op

  "*" geeft vereiste velden aan

  Contact

  Zonwering op kantoor kiezen

  Screens voor kantoor

  Voor utiliteitsbouw zoals kantoren zijn screens een goede optie om te kiezen als zonwering. Screendoek heeft een openheidsfactor van 3%, zodat er geen opgesloten gevoel ontstaat. U kunt bij PZN kiezen voor screens, ritsscreens en solar-ritsscreens.

  Ritsscreens hebben als extra voordeel dat ze ook aan de zijkant in geleiders vastzitten. Hiermee voorkomt u dat het screendoek klappert in de wind en dat zonlicht door de kieren schijnt. Met solar als energiebron kiest u bovendien voor extra makkelijke montage. Naar binnen boren voor het aansluiten van elektra is dan niet nodig en dat scheelt een hoop gedoe!

  Zonneschermen voor kantoor

  Kiest u voor zonneschermen als zonwering op kantoor, dan zijn de uitvalschermen van PZN dé ideale optie. Doordat uitvalschermen niet strak op het raam zitten, blijft het zicht naar buiten altijd mogelijk. Een nadeel is dat zonlicht alsnog door de openingen naar binnen kan schijnen.

  Rolluiken voor kantoor

  Zonwering in de vorm van rolluiken sluit de ramen volledig af. Dat is ideaal om zonlicht buiten te houden. Rolluiken zorgen niet alleen voor zonwering tijdens kantooruren, maar hebben daarbuiten ook een inbraakwerende functie. Een nadeel van rolluiken op kantoor is dat er een opgesloten gevoel kan ontstaan, doordat het zicht naar buiten volledig geblokkeerd wordt.

  U kunt bij PZN kiezen voor standaard rolluiken en voor het gemak van solar-rolluiken.

  Welke zonwering kiezen voor kantoren?

  Kiest u voor de strakke uitstraling van (rits)screens, het extra montagegemak van solar-ritsscreens, de traditionele look van een zonnescherm of toch voor de voordelen die rolluiken zowel overdag als ‘s nachts bieden?

  De meestgekozen optie bij PZN zijn de solar-ritsscreens. We adviseren u graag welke soort zonwering voor kantoor u moet kiezen. Neem contact op voor de mogelijkheden.

  +50 jaar ervaring

  Topkwaliteit zonwering

  Alle technische kennis in huis

  Zonwering op kantoor, een duurzame keuze

  Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol, ook bij kantoren. Zeker bij nieuwbouw en renovatie ontkomt u er niet meer aan om over duurzaamheid na te denken. En terecht, want in veel traditionele kantoren moeten de airco’s in de zomer hard werken. Dat levert een hoog stroomverbruik op.

  Met zonwering houdt u extra veel warmte buiten uw kantoor. Dit heeft een direct effect op de inzet van airconditioning en daarmee ook op het stroomverbruik. Warmte buiten houden, betekent een verminderde koelbehoefte en een lager stroomverbruik. Dit biedt direct voordeel voor de BENG-eisen van een gebouw.

  Dit positieve effect op de energieprestatie van een gebouw wordt bewezen met de gelijkwaardigheidsverklaringen die PZN toegekend kreeg. Deze verklaringen worden uitgegeven om te bewijzen dat de claim van een de fabrikant op het gebied van energieprestatie klopt. Een voordeel hiervan is ook dat we het rendement van zonwering op uw kantoorpand kunnen berekenen.

  Advies zonwering voor kantoren

  Wilt u eens verder sparren over de mogelijkheden van zonwering voor kantoren? Of meer weten over onze zonweringsproducten? Laat het ons weten en wij geven u graag advies.

  Andere updates uit onze kennisbank

  Naar de kennisbank

  Benieuwd naar de mogelijkheden?
  We helpen u graag verder!