Direct naar content
0342 - 40 41 32 info@pzn.nl
 • Duurzaamheid
 • BENG
 • Projecten
 • Kennisbank
 • Vacatures
 • Zonwering voor bedrijfspand

  Is uw bedrijfspand nog niet voorzien van buitenzonwering? Dit levert namelijk flinke voordelen op voor de duurzaamheid van uw gebouw én zorgt voor een aangename werkplek. Benieuwd naar de mogelijkheden van zonwering voor bedrijfspanden? Lees er alles over in deze blog.

  Zonwering bedrijfspand voor prettig werken

  Allereerst willen we ingaan op de praktische voordelen van het plaatsen van zonwering op uw bedrijfspand. Werkplekken in een bedrijfspand zijn in de regel voorzien van voldoende daglicht, dankzij grote ramen. Dit kan wel hinderlijk zonlicht opleveren. Denk aan schittering van de zon op beeldschermen. Het gebruik van zonwering is de perfecte oplossing om de invloed van hinderlijk zonlicht te voorkomen.

  Meer weten over onze kennis & expertise?

  Hugo Top

  Specialist projectzonwering

  Neem contact op

  "*" geeft vereiste velden aan

  Contact

  Zonwering voor bedrijfspand kiezen

  Screens op bedrijfspand

  Een veelgebruikt type buitenzonwering, en het meest effectieve, voor utiliteitsbouw zijn ritsscreens. Met ritsscreens ontstaat er geen opgesloten gevoel, omdat screendoek nog 3% licht doorlaat. U kunt bij PZN kiezen voor:

  Een extra voordeel van ritsscreens is dat ze ook aan de zijkant in geleiders vastzitten. Dankzij dit systeem klappert het screendoek niet in de wind. Ook wordt het ontstaan van kieren zonlicht vermeden. Wilt u kiezen voor extra duurzaamheid bij de zonwering van uw bedrijfspand, overweeg dan solar als energiebron.

  Zonneschermen op bedrijfspand

  De uitvalschermen van PZN zijn een ideale optie als u op zoek bent naar zonneschermen voor uw bedrijfspand. Het voordeel van uitvalschermen is dat het meeste zicht naar buiten behouden blijft. Dat komt doordat uitvalschermen niet strak op het raam zitten. Het is goed om te weten dat zonlicht onder een bepaalde hoek nog naar binnen kan schijnen door kieren en langs het uitvalscherm. Ook onze uitvalschermen zijn leverbaar met een solarmotor.

  Rolluiken op bedrijfspand

  Wilt u de zon echt buiten houden, kies dan voor rolluiken. Deze sluiten de ramen volledig af. Zonwering in de vorm van rolluiken sluit de ramen volledig af. Ook bieden rolluiken beveiliging voor uw bedrijfspand, omdat ze in gesloten toestand buiten werkuren een inbraakwerende functie vervullen. Het zicht naar buiten wordt door rolluiken wel afgesloten, waardoor ze in het bedrijfspand een opgesloten gevoel kunnen geven.

  Voor welke zonwering bedrijfspand kiest u?

  Valt de keuze op de strakke uitstraling van (rits)screens, de klassieke uitstraling van een uitvalscherm, de extra duurzame solar-ritsscreens of geven de voordelen van rolluiken de doorslag? In onze projecten past PZN het meest solar-ritsscreens toe. Wij geven u graag advies over welk type zonwering voor uw bedrijfspand u moet kiezen.

  +50 jaar ervaring

  Topkwaliteit zonwering

  Alle technische kennis in huis

  Duurzame keuze zonwering bedrijfspand

  Duurzaamheid speelt ook bij bedrijfspanden een steeds grotere rol. Zowel bij nieuwbouw als bij renovatie moet u goed over duurzaamheid nadenken. En eerlijk is eerlijk, er valt veel te winnen op het gebied van klimaatbeheersing. Een kleinere rol voor airco’s levert direct besparing van het stroomgebruik op.

  Met zonwering beperkt u de opwarming van uw bedrijfspand. Het logische gevolg is een vermindering van de inzet van airconditioning en daarmee een besparing op het stroomverbruik. Door de warmte niet binnen te laten, vermindert u de koelbehoefte en zorgt u voor een lager stroomgebruik. Zo heeft zonwering direct effect voor de BENG-eisen van een bedrijfspand.

  Onze gelijkwaardigheidsverklaringen onderstrepen dat PZN-zonwering een positief effect heeft op de energieprestatie van een gebouw. Deze verklaringen vormen het bewijs dat de claim van een fabrikant op het thema energieprestatie van haar producten klopt. Wist u dat we hierdoor ook vooraf het rendement van zonwering op uw bedrijfspand kunnen berekenen?

  Advies zonwering voor bedrijfspand

  Wilt u eens verder sparren over de mogelijkheden van zonwering voor bedrijfspanden? Of meer weten over onze zonweringsproducten? Laat het ons weten en wij geven u graag advies.

  Andere updates uit onze kennisbank

  Naar de kennisbank

  Benieuwd naar de mogelijkheden?
  We helpen u graag verder!