Direct naar content
0342 - 40 41 32 info@pzn.nl
 • Duurzaamheid
 • BENG
 • Projecten
 • Kennisbank
 • Vacatures
 • Wat is slimme zonwering?

  Wilt u projectzonwering naar een hoger niveau tillen? Denk dan na over zonwering slim maken. Wanneer we spreken over slimme zonwering, dan bedoelen we zonwering die met geautomatiseerde systemen ingericht is. Het voordeel? Optimaal gebruiksgemak!

  Voorbeelden van slimme zonwering

  Aan welke systemen kunt u zoal denken bij slimme zonwering? U kunt uw projectzonwering bijvoorbeeld voorzien van windsensoren. Dit passen we vooral toe bij zonneschermen. Wanneer de sensor te hoge windsnelheden detecteert, klapt de zonwering automatisch in. Zo kunnen de bewoners of gebruikers van een pand gerust weggaan, zonder risico op schade door de weersomstandigheden.

  Meer weten over onze kennis & expertise?

  Hugo Top

  Specialist projectzonwering

  Neem contact op

  "*" geeft vereiste velden aan

  Contact

  Voordelen van slimme zonwering

  Bediening op afstand

  Wilt u de bewoners of gebruikers van uw pand, hun zonwering laten bedienen met een app? PZN maakt het mogelijk om per app bedienbare ‘slimme zonwering’ te realiseren. Ideaal om altijd, ook bij afwezigheid, de zonwering in werking te kunnen stellen.

  Is er bijvoorbeeld onverwachts regen op komst? Met de app kunnen bewoners of gebruikers van een pand hun zonneschermen of screens inklappen. De app maakt het ook mogelijk om een bepaalde positie voor de zonwering op te slaan.

  Scenario’s instellen

  Met zonwering die per app bedienbaar is, kan men ook scenario’s instellen. Laat bijvoorbeeld de zonwering elke ochtend of avond op een bepaalde tijd dicht of juist open gaan. Gaat de bewoner of gebruiker van een pand liever mee met de zonsopkomst en zonsondergang, dan behoort dat ook tot de mogelijkheden.

  Bij slimme zonwering kan men dus scenario’s instellen op basis van de tijd, maar ook van de zonsopkomst en zonsondergang.

  Compleet slim systeem

  Combineert u alle mogelijkheden, dan ontstaat er een compleet slim systeem. We spreken dan ook wel over zonwering integreren in een ‘smart home’ systeem. Zonwering ‘smart’ maken kan met een zon-/lichtsensor, een windsensor en een temperatuursensor.

  Een zon-/lichtsensor laat de zonwering automatisch in werking treden als er zonlicht wordt gedetecteerd. De temperatuursensor binnen zorgt ervoor dat de zonneschermen, screens of rolluiken vanzelf sluiten als een bepaalde temperatuur overschreden wordt. Zo ontstaat er een systeem van slimme zonwering die de temperatuur in het appartement of kantoor reguleert.

  Welke zonwering ‘smart’ maken?

  Elk type projectzonwering kan PZN ‘smart’ maken. Wilt u slimme zonneschermen, slimme (solar) ritsscreens of slimme (solar) rolluiken? Ontdek de voordelen van elk type projectzonwering en wij gaan graag in gesprek over de mogelijkheden om deze slim te maken. Bij projectzonwering kiest men meestal voor de PZN (solar) ritsscreens.

  +50 jaar ervaring

  Topkwaliteit zonwering

  Alle technische kennis in huis

  Energie besparen met slimme zonwering

  Met het slim maken van uw projectzonwering,voorkomt u hittestress. Door het blokkeren van direct zonlicht, blijft de temperatuur binnen lager. Daardoor hoeven ariconditioningsystemen minder intensief te werken om een comfortabel binnenklimaat te behouden.

  Dit resulteert in energiebesparing van het gebouw. Stijgt de temperatuur te veel, dan treedt de zonwering in werking. Meet de lichtsensor juist te weinig zonlicht (zodat de verlichting binnen aan moet), dan schakelt het systeem de zonwering weer uit. Slimme zonwering verlaagt zo ook de ecologische impact door het verminderen van het gebruik van koelsystemen die veel energie verbruiken.

  Met slimme zonwering kan men, ook bij afwezigheid, de opwarming en lichtinval van uw gebouw op afstand of geautomatiseerd regelen. Zo functioneert de zonwering bijvoorbeeld ook in het weekend, als er in een kantoorpand of bedrijfsgebouw niemand aanwezig is.

  Advies slimme projectzonwering

  Wilt u advies over de toepassing van slimme projectzonwering bij uw nieuwbouw- of renovatieproject? Laat het ons weten, dan denken onze specialisten graag met u mee!

  Andere updates uit onze kennisbank

  Naar de kennisbank

  Benieuwd naar de mogelijkheden?
  We helpen u graag verder!