Direct naar content
0342 - 40 41 32 info@pzn.nl
 • Duurzaamheid
 • BENG
 • Projecten
 • Kennisbank
 • Vacatures
 • De voordelen van rolluiken

  In de wereld van zonwering en rolluiken willen we u graag kennis laten maken met de voordelen van onze hoogwaardige PZN-rolluiken. Deze innovatieve systemen bieden een zontoetreding van meer dan 90%, wat aangeeft welk deel van de zonne-energie de binnenruimte bereikt. Hoe hoger dit percentage, hoe langzamer uw interieur opwarmt. Een zontoetreding van 90% kan de binnentemperatuur in uw woning met maar liefst zes graden verlagen.

  Energie besparen

  Een van de belangrijkste voordelen van PZN-rolluiken is hun vermogen om uw energiekosten te verlagen. Wanneer het rolluik volledig is neergelaten, creëert het een stilstaande luchtlaag die fungeert als een extra isolerende laag. Deze extra isolatie kan een isolatiewaarde tussen 10% en 40% bereiken, wat resulteert in aanzienlijke besparingen op uw energierekening. Het is echter van essentieel belang dat uw PZN-rolluik correct is geïnstalleerd om luchtlekken te voorkomen. Over het algemeen leidt het gebruik van zonwering tot een gemiddelde energiebesparing van 17% voor tussenwoningen en 29% voor appartementen.

  Privacy

  PZN-rolluiken bieden ook een hoog niveau van privacy, zelfs wanneer ze niet volledig gesloten zijn. Zelfs wanneer uw rolluik half gesloten is, voorkomt het directe inkijk van buitenaf, wat een gevoel van veiligheid biedt. Bovendien verminderen PZN-rolluiken omgevingsgeluiden, wat resulteert in een betere nachtrust, vooral in drukke gebieden.

  +50 jaar ervaring

  Topkwaliteit zonwering

  Alle technische kennis in huis

  Inbraakpreventie

  Een ander belangrijk aspect om te overwegen is inbraakpreventie, vooral in de wintermaanden wanneer de dagen korter en donkerder zijn. Het aantal inbraken stijgt met maar liefst 72%, vooral rond feestdagen. PZN-rolluiken bieden een doeltreffende oplossing, omdat ze potentiële indringers het zicht ontnemen op wat er zich binnen uw huis bevindt, inclusief de aard van uw ramen en sloten. Inbrekers kiezen vaak voor de gemakkelijkste doelen, en de aanwezigheid van rolluiken kan hen ontmoedigen. Bovendien kunnen PZN-rolluiken worden geïntegreerd in uw domoticasysteem, wat niet alleen extra gemak biedt wanneer u thuis bent, maar ook tijdens vakantieperiodes een levendige indruk van bewoning kan achterlaten, vooral in combinatie met geautomatiseerde verlichting.

  Duurzaamheid

  Tot slot willen we benadrukken dat de rolluiken van PZN, in combinatie met onze PZN-motor op zonne-energie, een energieneutrale oplossing bieden. Met onze solar-motor draagt u bij aan een duurzamere wereld.

  Andere updates uit onze kennisbank

  Naar de kennisbank

  Benieuwd naar de mogelijkheden?
  We helpen u graag verder!